Netwerkbeheer

Je netwerk altijd stabiel en veilig

Netwerkbeheer is een onderdeel van systeembeheer. Je wilt dat je bedrijf altijd ‘toegankelijk’ is. Je wilt bijvoorbeeld altijd kunnen mailen en bestanden bewerken. Of de laatste cijfers van je bedrijf checken. Met netwerkbeheer van ICT Drachten blijft je netwerk en de rest van je ICT omgeving toegankelijk, stabiel en veilig.

Controle van je netwerk

Je bedrijfsnetwerk zorgt ervoor dat alle apparaten met elkaar in verbinding staan. Met netwerkbeheer controleren we of je netwerk goed werkt. Dat doen we proactief. Dat betekent dat wij niet wachten tot je een storing hebt. We kijken naar je werkstations, printers, firewall, laptops, WiFi en switches.

Netwerkbeheer van ICT Drachten:

  • controleert de performance (snelheid) van je netwerk
  • controleert de betrouwbaarheid van je netwerk
  • monitort je netwerk
Ook geven we je gratis advies over de infrastructuur van je netwerk.

Werkzaamheden in je netwerk loggen

Alles wat er gebeurt in je netwerk kunnen we voor je vastleggen. Dat noemen we loggen. Bijvoorbeeld al het internetverkeer binnen je bedrijf. Of hoeveel mail medewerkers versturen en hoeveel medewerkers printen. Ook kunnen we checken wat de belasting is van je netwerk als al je medewerkers tegelijk werken. Wat en hoeveel er precies wordt vastgelegd? Dat kies je zelf.

Filteren van content

Welke internetpagina’s mogen je medewerkers bekijken? Met netwerkbeheer stellen we contentfiltering eenvoudig in. Zo hou je controle op het internetgebruik binnen je bedrijf. Contentfiltering is een optie bij een firewall.

Beheer doen we op afstand

Veel van de controles doen we op afstand. Zo beperken we uitval van het netwerk zonder dat jij het merkt! Je bedrijf blijft goed bereikbaar. En je kunt gewoon doorwerken.

Beveiliging voor je netwerk

Natuurlijk zorgen we voor een goede firewall en virusscanner. Zo ben je er zeker van dat er geen indringers van buitenaf in je netwerk komen. Dat is wel zo’n veilig idee! Lees meer over netwerkbeveiliging. Heeft je firewall updates nodig? Ook dat doen we voor je.

Netwerkbeheer direct regelen

Mail of bel (0512) 36 00 77 vandaag nog voor een offerte voor netwerkbeheer van ICT Drachten.

Of laat je telefoonnummer achter. Dan bellen we je terug.