Kies voor werken in de cloud

Werken in de cloud betekent dat je online werkt met een virtuele werkplek. Je hebt op kantoor geen eigen server meer nodig. Dit scheelt investeringen, onderhoud en je bespaart op stroomkosten!

Wat is werken in de cloud?

Met werken in de cloud worden je documenten niet op een lokale computer of server opgeslagen, maar de online omgeving. Je kunt werken wanneer en waar je maar wilt! Hoe flexibel wil je zijn met je bedrijf?

Ook met tablet en smartphone toegang tot je werkplek

Met werken in de cloud is je werkomgeving altijd en overal beschikbaar. Je vertrouwde bureaublad is vanaf elke computer te benaderen en je kunt direct werken met je favoriete of (bedrijfs-)noodzakelijke programma’s. Je online werkplek open je met je eigen PC of laptop. Of je maakt toegang met je tablet of smartphone. Maar ook met een computer op een andere locatie, kun je verbinding maken met je online werkplek.

Overal veilig werken

Je hebt met elk device toegang tot je werkplek. Handig voor thuis, maar ook ideaal voor onderweg of op vakantie. En omdat online wordt gewerkt, kan bij diefstal van bijvoorbeeld een laptop het werk snel worden hervat en liggen gegevens niet op straat.

Supersnel online werken met trage laptop

De snelheid van je online werkplek wordt bepaald door de servers in het datacenter. En die zijn supersnel. Je kunt dus prima met een trage laptop of oude pc inloggen en daarna toch snel online werken. Dat scheelt investeren in hardware! Ook is voor thuiswerkers geen supersnelle internetverbinding op kantoor nodig. Een standaard stabiele internetverbinding is voldoende. Daarmee bespaar je dus ook kosten.

Werken in de cloud? Prima optie als je server aan vervanging toe is!

Zeker als je een nieuwe eigen server nodig hebt, is het verstandig om werken in de cloud als optie te overwegen. Je profiteert dan van de volgende voordelen:

  • Een datacenter is uitstekend beveiligd tegen brand, stroomuitval en diefstal. Waardoor het een veiligere plek is om data op te slaan dan op kantoor.
  • Stroomstoring, brand of inbraak in je bedrijfspand heeft geen invloed meer op je bestanden en programma’s.
  • Mocht er bij de clouddienst een server uitvallen, dan wordt snel een andere server ingezet. Je bent niet meer afhankelijk van één server.
  • Er worden in de cloud automatisch back-ups gemaakt. Ook bij een storing met de internetverbinding, hoef je je geen zorgen te maken om je bestanden en gegevens.
  • Je profiteert doorlopend van de laatste technologische ontwikkelingen zonder zelf in een nieuwe server te investeren.
  • Nieuwe medewerkers in dienst? Een extra werkplek is direct geregeld! Je hoeft geen rekening te houden met de capaciteit van je eigen server of het aanschaffen van softwarelicenties.

Natuurlijk kun je investeren in een eigen server. Maar overweeg in elke geval de optie om te werken in de cloud. Vaak is dit een prima keus met lagere totale kosten! Lees meer over werken in de could met online werken van ICT Drachten.

Lees ook het ICT Drachten nieuwsbericht Private cloud: de belangrijkste voordelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *