Veilige https website goed tegen datalekken, maar ook goed voor Google ranking!

Als ondernemer ben verantwoordelijk voor de privacygevoelige data in je bedrijf. Je moet ervoor zorgen dat er geen datalekken in je systeem zitten. Dit geldt ook voor gegevens die worden verstuurd via je website. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de gegevens die je bezoekers invullen op een contactformulier. Kies daarom voor je website altijd voor een https protocol.

Zorg dat je website SSL-gecertificeerd is

Vraag voor je website een SSL-certificaat aan. Dit kun je bijvoorbeeld via je eigen hostingprovider regelen. Afhankelijk van de mate van beveiliging die je kiest, betaal je hiervoor enkele euro’s per jaar. Door een SSL-certificaat te gebruiken, voldoe je aan veiligheidseisen die de overheid stelt. Maar het helpt je ook in de ranking van Google!

Wat is https?

Is je website SSL-gecertificeerd? Dan verandert je url van ‘http’ in ‘https’. In de meeste browsers herken je het veilige https protocol aan het symbool van een hangslotje. Je ziet dit slotje vlak voor het internetadres staan. Ook wordt soms een groen vinkje getoond.

Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Bij gebruik van ‘https’ worden gegevens versleuteld die via de website worden verstuurd. Alleen als je de sleutel weet, het encryptie-algoritme, kun je de gegevens lezen. Zo blijft vertrouwelijke informatie beschermd.

Veilige https websites scoren beter in Google

Google heeft de criteria voor rangschikking van zoekresultaten aangepast om zo de veiligheid van internet te vergroten. Beveiligde websites die beginnen met ‘https’ in de url komen automatisch hoger in de lijst te staan dan normale ‘http’ websites.

Google waarschuwt website bezoekers

Verder gaat Google vanaf dit jaar website bezoekers actief waarschuwen, zodra ze op een site komen zonder ‘https’. De kans is groot dat deze officiële Google veiligheidswaarschuwing je bezoekers wegjaagt.

Hierdoor neemt de druk om je website veiliger te maken niet alleen vanuit de overheid toe, maar ook vanuit Google!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *